Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν αυτά τα 10+1 πράγματα καθημερινά

στις

Αυτό που είναι πιο σημαντικό από το να είσαι τέλειος σε μια σχέση, όμως, είναι να είσαι συνεπής. Γιατί η συνέπεια είναι το κλειδί. Η συνέπεια είναι το πώς δείχνεις σε κάποιον ότι είσαι πραγματικά σοβαρός μαζί του. Έτσι χτίζεις την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και τελικά την Αγάπη.

young-couple-dog

Είναι λογικό, λοιπόν, ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που καταβάλλουν συνειδητή προσπάθεια να εμφανίζονται συνεπείς ο ένας για τον άλλον, όσο πιο συχνά μπορούν.

Μερικά παραδείγματα για το τι κάνουν (ή δεν κάνουν) αυτά τα ζευγάρια σε τακτική βάση:

1: Δώστε ένα φιλί, πείτε γεια και φύγετε για την δουλειά σας.

2: Δώστε και λάβετε στοργή.

3: Δώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα ώστε να είστε μαζί μόνοι σας. Χωρίς κινητά και χωρίς απόσπαση της προσοχής.

4: Εκφράστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Ακόμα κι αν είναι απλά ένα μικρό «ευχαριστώ», μπορεί να κάνει το σύντροφό σας να αισθάνεται πολύτιμος και να εκτιμηθεί.

5: Να είστε πρόθυμος να βοηθήσετε τον άλλο.

6: Να έχετε ανοιχτές και ειλικρινείς συνομιλίες. Βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Βοηθά να γνωρίζουμε πού μπορούμε να παρέμβουμε και να υποστηρίξουμε, ή να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δώσουμε χώρο. Μας βοηθάει να καταλαβαινόμαστε.

7: Δώστε φιλοφρονήσεις. Κάθε μέρα; Ναι, κάθε μέρα.

8: Μιλήστε για έναν κοινό στόχο μαζί.

Ως ζευγάρι, εργάζεστε για να χτίσετε μια ζωή μαζί που αγαπάτε και οι δύο. Αυτό θα σημαίνει κάτι διαφορετικό για όλους, αλλά η δουλειά για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι το κλειδί.

Αν, κάθε μέρα, μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο μιλώντας για κάτι για το οποίο είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι, θα σας κρατήσει συνδεδεμένους ως ομάδα. Θα σου δώσει κάτι να ανυπομονείς, να επικεντρωθείς, να δουλέψεις για πολλά πράγματα … μαζί.

Θα σας βοηθήσει να οραματιστείτε την όμορφη ζωή που είστε και οι δύο αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση πραγμάτων … μαζί.

Εάν μπορείτε να συνεχίσετε να πετυχαίνετε και να ορίσετε στόχους ως ζευγάρι, δεν υπάρχει τίποτα που θα σας σταματήσει.

9: Πες «Σ’ αγαπώ».

Είναι δύο μικρές λέξεις που κάνουν μια μεγάλη εντύπωση και εδραιώνουν τον δεσμό σας κάθε φορά που τις λέτε.

10: Κάνε κάτι για τον εαυτό σου.

Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι το θεμέλιο για όλα τα άλλα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποτελούνται από δύο ευτυχισμένους ανθρώπους και δεν μπορείτε να διατηρήσετε την ευτυχία με την πάροδο του χρόνου αν χάσετε το ποιος πραγματικά είστε ή τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς.

Η διάθεση κάποιου χρόνου κάθε μέρα για να κάνετε κάτι θετικό για την ψυχική και σωματική σας υγεία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι – και στη συνέχεια, από εκεί, μπορείτε να εμφανιστείτε με περισσότερο φως και αγάπη για τους γύρω σας.

Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να ρίξετε νερό από ένα άδειο φλιτζάνι, αλλά αν εστιάσετε στο γέμισμα του δικού σας, τελικά θα ξεχειλίσει και σε όλους τους άλλους.

Τέλος: Μάθε να συγχωρείς

Μικρές στιγμές θυμού που κρατάς για πολύ έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν όσο δεν τις αφήνεις να ξεχαστούν. Απλά άσε τις κακές στιγμές πίσω σας. Τα έξυπνα ζευγάρια εκτονώνουν γρήγορα τις διαμάχες τους με χιούμορ ή δείχνοντας τη διάθεση να τα ξαναβρούν πάνω από κάθε εγωισμό.

Advertisement