4 λόγοι για να μην ακούτε τις συμβουλές διαζυγίου από φίλους και οικογένεια

στις

Το να ξεπεράσεις ένα διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε όμως είναι να λάβετε πλάγιες, υποκειμενικές «συμβουλές» από την οικογένεια και τους φίλους. Το καταλαβαίνουμε, όμως, ότι θα βρεθείς στην ανάγκη αφού τους έχεις δίπλα σου θα τους ακούς να σε συμβουλεύουν.

SadWomanFriends-1

Μην παρεξηγείτε τα πράγματα, δεν λέμε ότι η οικογένεια και οι φίλοι προσπαθούν σκόπιμα να σας δώσουν κακές συμβουλές. Όχι, καθόλου. Έχουν στο μυαλό τους το συμφέρον σου. Τυχαίνει όμως οι συμβουλές που πιθανώς να σου δίνουν να είναι κακές και δεν πρέπει να τις ακούς. Πάρτε τις από έναν δικηγόρο ή σύμβουλο διαζυγίων που τα έχει δει περισσότερες φορές από όσες νομίζετε.

Πολλές φορές οι γυναίκες που παίρνουν διαζύγιο ενθουσιάζονται. Συνήθως λένε πάντα κάποια παραλλαγή των ακόλουθων: «Η αδερφή της καλύτερής μου φίλης πήρε διαζύγιο, και κατάφερε να αποσπάσει πολλά πράγματα».

Το διαζύγιο όμως δεν λειτουργεί έτσι.

Κάθε διαζύγιο είναι σαν νιφάδα του χιονιού. Δεν υπάρχουν δύο ίδια. Κάθε διαζύγιο είναι διαφορετικό. Είναι τόσο ευαίσθητο στα γεγονότα που δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνετε το ένα με το άλλο.

Ίσως παντρευτήκατε τον ίδιο χρόνο με κάποιον γνωστό σας που χώρισε. Ίσως έχετε τον ίδιο αριθμό παιδιών. Όμως, δεν μοιράζονται έτσι τα περιουσιακά στοιχεία.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εξετάζουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια όταν συζητούν τη διατροφή και την διανομή των περιουσιακών στοιχείων. Κανένα ζευγάρι δεν έχει τα ίδια περιουσιακά στοιχεία. Κανένα ζευγάρι δεν έχει τον ίδιο γάμο. Γι’ αυτό δεν μπορείς να συγκρίνεις το ένα διαζύγιο με το άλλο.

Εδώ είναι 4 λόγοι για να μην ακούτε την οικογένεια και τους φίλους σας για συμβουλές διαζυγίου:

1. Δεν γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες και τα γεγονότα για τον γάμο σας, παρόλο που νομίζουν ότι γνωρίζουν.

Εάν είστε κοντά στους φίλους και την οικογένειά σας , πιθανότατα γνωρίζουν για εσάς και τι συμβαίνει στη ζωή σας. Ωστόσο, ακόμα και αν τους μιλάς κάθε μέρα, σου εγγυώμαι ότι δεν τα ξέρουν όλα. Δεν γνωρίζουν όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία που θα υπόκεινται σε διανομή. Δεν ξέρουν όλα τα νούμερα και τα οικονομικά. Και ακόμα κι αν τους το λέγατε, δεν ξέρουν πώς να επεξεργαστούν αυτές τις πληροφορίες αντικειμενικά και νόμιμα, οπότε θα σήμαινε κάτι για εσάς.

2. Δεν ξέρουν το νόμο.

Εκτός εάν ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας είναι εν ενεργεία δικηγόρος διαζυγίου, δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία σχετικά με το διαζύγιο. Μπορεί να νομίζουν ότι τα ξέρουν, αλλά δεν τα ξέρουν όλα. Το να παρακολουθείς το δικαστήριο διαζυγίου δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι δικηγόρος διαζυγίου. Η νομοθεσία περί διαζυγίου είναι περίπλοκη και όλα εξαρτώνται από τα συγκεκριμένα γεγονότα της συγκεκριμένης περίπτωσής σας. Δεν είναι τόσο απλό όσο να χωρίζεις τα πάντα, να παίρνεις έναν μέσο όρο ή να βασίζεις την υποστήριξη των παιδιών σε πόσα παιδιά έχεις. Οι φίλοι και η οικογένεια δεν εξετάζουν τις αποχρώσεις της περίπτωσής σας.

3. Δεν ζουν το διαζύγιο όπως εσύ.

Το μόνο άτομο που καταλαβαίνει πραγματικά πώς νιώθεις το διαζύγιό σου είσαι εσύ. Ο δεύτερος πιο κοντινός θα ήταν ο πρώην σας. Όχι η οικογένεια ή οι φίλοι σας. Θα συνέκρινα την άποψή τους με έναν οπαδό που παρακολουθούσε τον αγώνα από την κερκίδα. Ο οπαδός μπορεί να απομακρυνθεί κάποια στιγμή από το παιχνίδι όποτε ή απλώς να φύγει από το γήπεδο εάν το παιχνίδι είναι βαρετό. Οι συμβουλές τους έρχονται από διαφορετική οπτική γωνία, κάτι που μπορεί να είναι καλό, αλλά συχνά είτε είναι άχρηστες είτε χειροτερεύουν τα πράγματα. 

4. Δεν είναι αντικειμενικοί, ένα είδος των συμβουλών που πρέπει να βασιστείτε.

Γι’ αυτό οι άνθρωποι προσλαμβάνουν δικηγόρους. Αν και είναι ο συνήγορός σας, θα πρέπει να είναι αντικειμενικοί και να σας συμβουλεύουν ανάλογα. Ένας καλός δικηγόρος διαζυγίου ενεργεί χωρίς τις συναισθηματικές αποσκευές με τις οποίες αντιμετωπίζετε. Οι φίλοι και η οικογένεια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Η φύση του να είναι φίλος σας σημαίνει ότι δεν είναι αντικειμενικοί και πιθανότατα προσπαθούν ασυνείδητα να κάνουν τα πράγματα σωστά για εσάς. Ο δικηγόρος διαζυγίου πρέπει να είναι πάντα ευθύς με τους πελάτες του. Τους λέω το καλό, το κακό και το άσχημο. Γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εκπλαγείτε όταν ο δικαστής αποφασίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμένατε.

Η πιο σημαντική νομική συμβουλή που θα λάβετε:

Μην ακούτε τους φίλους σας, τους φίλους τους ή τον φίλο του αδερφού του ξαδέρφου σας.

Όλοι θα θέλουν να σας δώσουν συμβουλές για το τι πήρε στο διαζύγιο του ή ακόμα καλύτερα, τι πρέπει να πάρετε στο δικό σας. Απλώς συντονιστείτε.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις το διαζύγιο σου με κάποιου άλλου. Δεν υπάρχει τίποτα καλό που μπορεί να προέλθει από αυτό. Επικεντρωθείτε στα δικά σας. Αναζητήστε αντικειμενικές απόψεις και λάβετε υποκειμενικές συμβουλές με λίγο αλάτι.

Μην σπαταλάτε την ενέργεια σας για το διαζύγιο άλλων ανθρώπων. Την επόμενη φορά που κάποιος από τους φίλους ή την οικογένειά σας θα σας δώσει συμβουλές για την κατάστασή σας, μπορείτε να τους αποτρέψετε ευγενικά από το να προσφέρουν τις συμβουλές τους στην περίπτωσή σας.

Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός διαζυγίου ή πρόκειται να ξεκινήσετε ένα, έχετε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ψάρια να τηγανίσετε από το να ανησυχείτε για ένα άλλο διαζύγιο ή για το τι λένε οι άνθρωποι για το δικό σας.

Αυτή είναι η ζωή σου και μόνο εσύ θα ζήσεις με τις συνέπειες των αποφάσεων που θα πάρεις.