Η σημασία του σεξ στο γάμο

στις

Είναι σημαντικό το σεξ στον έγγαμο βίο; Είναι σημαντικό το σεξ σε μια σχέση;  Πόσο σημαντική είναι η οικειότητα σε έναν ευτυχισμένο γάμο; Αυτά τα αιωνόβια προβλήματα εξακολουθούν να είναι αμφιλεγόμενα. Για να τα απαντήσουμε, θα τα αναλύσουμε στα θεμελιώδη του μέρη, ρωτώντας το εξής:  Με ποιους τρόπους η σεξουαλική οικειότητα συμβάλλει σε έναν ευτυχισμένο γάμο;

sex-couples

Ενώ κάθε άτομο έχει πιθανώς μια μοναδική απάντηση σε αυτό, η οικειότητα παίζει ρόλο και ως «αξεσουάρ» στο γάμο, όσο και ως αναγκαιότητα στον γάμο.

Σαν το κέικ με γλάσο και χωρίς γλάσο. Και, ενώ το γλάσο είναι μόνο ένα μέρος του κέικ, το νοστιμεύει. Κάποιοι θα υποστήριζαν ακόμη και ότι το κέικ δεν είναι κέικ χωρίς το γλάσο. Αυτή είναι η σημασία του σεξ στον έγγαμο βίο.

Βέβαια, υπάρχουν όλων των ειδών οι γάμοι, ορισμένοι με ελάχιστη ή και καθόλου σεξουαλική οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. Γάμος μεν αλλά δύσκολα να τον φανταστούμε.

Αλλά η απουσία του σεξ, ειδικά στα χρόνια της νεότητας μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση στον έναν ή και στους δύο συντρόφους και ένα αίσθημα κενού. Σαφώς η σημασία του σεξ στο γάμο, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπερτονιστεί, αλλά ένας γάμος μπορεί να διατηρηθεί χωρίς σεξ;

Το σεξ είναι σημαντικό και απαραίτητο

Το σεξ και ο γάμος πάνε χέρι-χέρι. Εάν μπορείτε να καταλάβετε αυτό το επιχείρημα, πιθανότατα θα καταλάβετε γιατί το σεξ είναι τόσο σημαντικό σε έναν γάμο. Και ειδικά σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Το μόνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι η οικειότητα ενισχύει τις μακροχρόνιες σχέσεις. Το σεξ δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμβαίνει με κάποιο συγκεκριμένο μέτρο συχνότητας ή αφθονίας. αλλά όσο περισσότερο συμβαίνει, τόσο περισσότερο ενισχύει μια σχέση και τόσο καλύτερα νιώθετε και οι δύο.

Με αυτή τη λογική, θα ήταν λογικό ότι η παντελής έλλειψη σωματικής οικειότητας θα μείωνε την ευτυχία μιας σχέσης – ακριβώς όπως η έλλειψη γλάσου μειώνει ένα κέικ.

Γι’ αυτό προτείνουν όλοι οι ψυχολόγοι να προσθέσετε λίγη σεξουαλική οικειότητα στη σχέση σας, να δημιουργήσετε ρομαντισμό και να κάνετε έναν απολογισμό ότι εάν το κάνετε αυτό βελτιώνει, μειώνει ή δεν κάνει τίποτα για εσάς ως ζευγάρι. .

Γνωρίζουμε ότι το υγιές σεξ στο γάμο είναι ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα χαρακτηριστικά μεταξύ των ευτυχισμένων ζευγαριών όταν ρωτούνται. Αυτά τα ζευγάρια έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την οικειότητα για χρόνια, εξακολουθώντας να απολαμβάνουν τον δεσμό τους και να διατηρούν την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το σεξ είναι σημαντικό σε έναν γάμο είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι η οικεία ερωτική δραστηριότητα προκαλεί την απελευθέρωση ισχυρών ενδορφινών που ρέουν μέσα από μονοπάτια ανταμοιβής στον εγκέφαλο, προκαλώντας ευφορία και συναισθήματα αγάπης.

Τα ζευγάρια που κάνουν καλό σεξ στο γάμο κερδίζουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της … αερόβιας προπόνησης, που είναι ο καλύτερος τύπος προπόνησης για απώλεια βάρους – για να μην αναφέρουμε μια μεγάλη επένδυση στην υγεία σας.

Το σώμα και το μυαλό επηρεάζονται και τα δύο από αυτή την ισχυρή απελευθέρωση ενδορφινών.

Επίσης, το σεξ έχει κάποια αντιγηραντικά οφέλη που σχετίζονται με αυτό, καθώς το σεξ απελευθερώνει αντιφλεγμονώδη μόρια στο σώμα μας, τα οποία βοηθούν στην θεραπεία του σώματός μας.

Το σώμα μας υφίσταται συνεχώς ζημιές και επισκευές. Η ενίσχυση της διαδικασίας επισκευής μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και με τη σειρά του, να μας κάνει να δείχνουμε νεανικοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τη βελτίωση της διάθεσής σας και την αύξηση της ευτυχίας, το σεξ είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως ανακούφιση από το άγχος. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της αίσθησης της αυτοεκτίμησης ή της αυτοεικόνας του ατόμου.

Ακριβώς όπως τα ψυχολογικά οφέλη, το σεξ έχει πολλά σωματικά οφέλη. Από ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχυμένη φυσική κατάσταση έως καλύτερη πέψη και βελτιωμένη αίσθηση όσφρησης. Το σεξ μπορεί απλώς να είναι και η απάντηση σε όλα τα προβλήματά σας.

Όμως, το σεξ σε έναν ευτυχισμένο γάμο μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ανοιχτή επικοινωνία. Η επικοινωνία, που προσφέρει έναν συμβιβασμό, συζητά την επιθυμητή συχνότητα του σεξ και τις προτιμήσεις, είναι συζητήσεις που μπορούν να βελτιώσουν πράγματα που διαφορετικά θα έμεναν αμετάβλητα και κρυμμένα για χρόνια.

Το σεξ στον έγγαμο βίο είναι σημαντικό και εάν υπάρχουν προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή, η σωστή επικοινωνία μπορεί να σας βοηθήσει. Η σημασία του σεξ στον ευτυχισμένο γάμο δεν μπορεί να περιθωριοποιηθεί, μέσω της επικοινωνίας μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την υγιή σεξουαλική ζωή.

Μια λέξη για το τέλος

Αν τέλος εξακολουθεί να επικρατεί το ερώτημα – είναι το σεξ σημαντικό σε έναν γάμο; Η απάντηση είναι ότι το σεξ για μια ευτυχισμένη έγγαμη ζωή είναι σημαντικό, αν όχι απαραίτητο. Εάν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση σας, μπορεί να εκδηλωθούν και στη σεξουαλική σας ζωή.

Τα συζυγικά ζητήματα ορισμένων ζευγαριών ξεκινούν από την κρεβατοκάμαρα, παρόλο που μπορεί να έχουν λίγα πράγματα να κάνει η σεξουαλική τους ζωή. Η σημασία της οικειότητας στο γάμο δεν μπορεί να υπερτονιστεί. Τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή αυξάνουν περαιτέρω τα προβλήματα στις σχέσεις. Είναι σαν ένας φαύλος κύκλος.

Λάβετε υπόψη ότι εάν υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές στην οικειότητα, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε να συναντήσετε έναν ειδικό. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να έχετε μη επεξεργασμένα, μη αποκαλυπτόμενα ζητήματα να αντιμετωπίσετε. Η επίλυση ό,τι κι αν είναι αυτό είναι υψίστης σημασίας για μια ευτυχισμένη έγγαμη ζωή.

Μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια, κατά προτίμηση κάποια επαγγελματική βοήθεια. Είτε πρόκειται για συμβουλευτική γάμου είτε για συμβουλευτική οικειότητας, είναι βέβαιο ότι θα μάθετε νέα πράγματα για τη σχέση σας που με τον καιρό θα σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε έναν ισχυρότερο γάμο.