Ένα πράγμα είναι πιο σημαντικό από την αγάπη σε μια σχέση

στις

Θα μοιραστώ μαζί σας μια αλήθεια που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν – η αγάπη δεν είναι η πιο σημαντική πτυχή μιας ευτυχισμένης σχέσης. Έστω και αν παντρευτήκατε τον έρωτα της ζωής σας.  Όλοι μας πιστεύουμε ότι τίποτα δεν ξεπερνά την αγάπη σε οποιαδήποτε επιτυχημένη σχέση. Ωστόσο, δεν είναι αλήθεια.  Υπάρχει πράγματι κάτι πιο σημαντικό από την αγάπη στον γάμο.

trust-wedding

Η αγάπη είναι μεγάλη. Η αγάπη είναι απαραίτητη. Η αγάπη είναι όμορφη. Όμως η αγάπη δεν αρκεί. — Μαρκ Μάνσον

Τι θα μπορούσε άραγε να είναι πιο σημαντικό από την αγάπη σε μια σχέση;

Με την πάροδο του χρόνου, η ταραχή και το συναίσθημα που ένιωθες στην αρχή μόλις έβλεπες τον σύντροφό σου, δυστυχώς υποχωρούν. Τι όμως κρατά τη σχέση αναμμένη; Ε! ναι. Η εμπιστοσύνη.
Η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση για την μακροχρόνια αγάπη.

«Η αγάπη δεν μπορεί να ζήσει εκεί που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη».
— Έντιθ Χάμιλτον

Είναι αλήθεια. Η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση για την αγάπη. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με πράξεις. Είναι το αίσθημα ασφάλειας που επιτρέπει και στους δύο συντρόφους να ανοίγονται πλήρως ο ένας στον άλλον χωρίς κανέναν φόβο κρίσης.

Όταν είστε σε σχέση με κάποιον, είναι φυσικό τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα να κυμαίνονται με την πάροδο του χρόνου. Κάθε σχέση τα έχει αυτά, αλλά η εμπιστοσύνη είναι μόνιμη αν υπάρχει ανάμεσα στους συντρόφους. Γιατί η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί για να λειτουργήσει μια αφοσιωμένη σχέση.

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο για κάθε σχέση. Η εμπιστοσύνη περιλαμβάνει να σκέφτεστε τις ανάγκες κάποιου άλλου (ενσυναίσθηση) και να κάνετε επιλογές που σέβονται τις αξίες του συντρόφου σας.

Η δε αγάπη είναι συναίσθημα και επηρεάζεται έντονα από τη βιοχημεία.

Η εμπιστοσύνη, όμως, ξεπερνά την αγάπη. Σκεφτείτε το, αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, πώς μπορείτε να τον αγαπήσετε;

Χωρίς εμπιστοσύνη, η σχέση θα κλονιστεί και τελικά θα αποτύχει. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις καταρρέουν. Εξάλλου, η εμπιστοσύνη σημαίνει ότι μπορείτε να βασιστείτε στον σύντροφό σας, να τον εμπιστευτείτε και να αισθάνεστε ασφαλείς μαζί του.

  • Μπορούμε να αγαπήσουμε αληθινά μόνο κάποιον που μπορούμε να εμπιστευτούμε.

  • Η εμπιστοσύνη είναι το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται μια διαρκής σχέση.

  • Ενώ η καλύτερη απόδειξη της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη.

Πολλές φορές, μπερδεύουμε την αγάπη ως το μόνο πράγμα που κατακτά τα πάντα. Δυστυχώς, αυτό μας δίνει ψεύτικες ελπίδες και μας αναγκάζει να αποδεχτούμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι η αγάπη ΔΕΝ αρκεί. Δύο άτομα μπορεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον με όλη τους την καρδιά, αλλά και οι δύο γνωρίζουν ότι η σχέση έχει καταστραφεί λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης.

Η καλύτερη απόδειξη της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη, γιατί όταν δύο άνθρωποι είναι πραγματικά ερωτευμένοι μεταξύ τους, απλώς κάνουν γενναίες προσπάθειες για να μην σπάσουν ο ένας την εμπιστοσύνη του άλλου.

Σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να εμπιστεύεστε το άτομο που αγαπάτε. Πρέπει να πάρετε το ρίσκο να πιστέψετε πλήρως ότι σας λέει.

Όταν αγαπάς κάποιον, τον εμπιστεύεσαι με την καρδιά σου. Και πιστεύεις ότι δεν θα τη σπάσουν.

Εμπιστεύεστε λοιπόν αυτό το άτομο με τα συναισθήματά σας. Πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας αν θα μάθει όλες τις αποσκευές με τις οποίες έρχεστε σε αυτόν, θα τις προσπεράσει και θα σας εκτιμήσει για αυτό που είστε.


Η εμπιστοσύνη είναι αγάπη σε όλες τις μορφές της.

Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική γιατί ενώ τα συναισθήματα αγάπης μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, και μπορεί να υποχωρήσουν, όμως η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο που καθιστά δυνατή την αντιμετώπιση αυτών των αλλαγών και την επιστροφή στην αγάπη.


Η καλύτερη απόδειξη αγάπης είναι η εμπιστοσύνη και ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις εμπιστοσύνη είναι να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου.
— Αλί Μπασάμ

Η αγάπη μεγαλώνει εκεί που υπάρχει η εμπιστοσύνη και η αγάπη πεθαίνει εκεί όπου η εμπιστοσύνη προδίδεται.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια σχέση όπου δώσατε τα πάντα και εμπιστευόσασταν πλήρως τον σύντροφό σας, μόνο που αυτή η εμπιστοσύνη κλονίστηκε από τις πράξεις του; Είναι ένα σπαρακτικό γεγονός.

Σας αφήνει με ένα συναίσθημα πίκρας, ενώ δεν είστε σίγουροι για το πώς να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Ανακατεύει την αγάπη που έχετε για τον σύντροφό σας με πικρία, θυμό και αγανάκτηση. Όταν η εμπιστοσύνη προδίδεται, ειδικά χωρίς συγγνώμη ή μία γνήσια αίσθηση τύψεων, η αγάπη πεθαίνει.

Όταν σπάει η εμπιστοσύνη, είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψουμε όπως ήταν πριν τα πράγματα, χωρίς κανένα φόβο να σπάσει ξανά η εμπιστοσύνη. Με αβεβαιότητες και ανασφάλειες στη σχέση, είτε προκαλώντας και τους δύο συντρόφους να μισούν ο ένας τον άλλον είτε τη συνολική σχέση να αυτοκαταστρέφεται.

Η εμπιστοσύνη λοιπόν είναι ο κεντρικός πυλώνας που υποστηρίζει κάθε πραγματική σχέση.
Και απαιτεί ειλικρίνεια. Μόλις οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, θα πρέπει να διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του βίου.

Σας εύχομαι πολλή εμπιστοσύνη και αγάπη στις σχέσεις σας.

Advertisement