15 σημάδια ότι τα πηγαίνετε καλά στη ζωή παρόλο που δεν το πιστεύετε

στις

Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές η ζωή αισθάνεται σαν να καταρρέει και να ξηλώνεται σε κρίσιμες στιγμές. Ίσως έχετε χάσει τη δουλειά σας, ή ο γάμος σας μόλις διαλύθηκε, ή αποτύχατε να περάσετε μια εξέταση και τώρα απλά αισθάνεστε αβοήθητοι και νικημένοι. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε κάποτε: «Η επιτυχία συνίσταται στο να πηγαίνουμε από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάσουμε τον ενθουσιασμό μας». Γι αυτό πρέπει να υπενθυμίζεται στον εαυτό σας γιατί, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε αποτυχημένοι, δεν είστε. Διαβάστε τα παρακάτω σημεία που δείχνουν ότι τα πάτε καλά στη ζωή, παρόλο που δεν το πιστεύετε!

15-sign

1. Έχετε ζήσει και μάθατε

Κανείς δεν είπε ότι η ζωή ήταν εύκολη και ενώ οι συγκρούσεις στο δρόμο της ζωής μπορεί να βλάψουν, η διαδρομή αξίζει τον κόπο. Σκεφτείτε τις αποτυχίες και τις ήττες σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήταν όλα για έναν λόγο και μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Κάθε δυσκολία σας οδήγησε στο σημείο που βρίσκεστε σήμερα, κάθε δοκιμή σας έχει διαμορφώσει σε ένα υπέροχο, ανθεκτικό άτομο που είστε. Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά με πίστη, ελπίδα και αγάπη, γνωρίζοντας ότι κάθε εμπειρία σας έχει διδάξει αυτό που πρέπει να γίνετε και να είστε.

2. Έχετε ένα άνετο κρεβάτι για να κοιμηθείτε

Μην ξεχνάτε ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πού να κοιμηθούν. Διαβάστε την παρακάτω ιστορία για να το νιώσετε:  Μια νεαρή μητέρα στην Αϊτή είχε μικρά παιδιά και αναρωτιόταν συνεχώς πότε θα είχαν να φάνε και να πάνε στο σχολείο όπως όλα τα άλλα παιδιά γύρω τους. Το πιο τραγικό σε αυτήν την ιστορία ήταν οι ρυθμίσεις ύπνου τους: όλοι ξάπλωναν στο χωματόδρομο, και τη νύχτα αν έβρεχε όλοι θα έπρεπε να σηκωθούν, να πιάσουν ό, τι είχε απομείνει από το «κρεβάτι» τους και να μετακινηθούν σε ένα στεγνό μέρος. Αυτή η ιστορία ίσως σας δώσει μια εντελώς νέα εκτίμηση για το κρεβάτι σας.

3. Προσπαθείτε να είστε καλύτεροι

Το γεγονός ότι αισθάνεστε λίγο down επειδή δεν έχετε επιτύχει αυτό που θέλατε να επιτύχετε, δείχνει ότι προσπαθείτε. Στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, προσπαθείτε πάντα να είστε καλύτεροι και για όσο συνεχίζετε να το κάνετε αυτό, η ευτυχία, η επιτυχία και η αγάπη θα έρθουν – απλά μην τα παρατάτε. Ο Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Δεν είναι ότι είμαι τόσο έξυπνος, αλλά μένω με τα προβλήματα περισσότερο.» Περιμένετε εκεί και μην σταματήσετε ποτέ να κάνετε ό, τι μπορείτε!

4. Έχετε / είχατε δουλειά

Με όποιο τρόπο κι αν το κοιτάξετε αυτό, εξακολουθεί να είναι μια win-win κατάσταση για εσάς. Εάν έχετε μια δουλειά: μπράβο σας! Συνεχίστε και μάθετε ότι είστε ευλογημένοι. Εάν χάσατε πρόσφατα τη δουλειά σας, μην ανησυχείτε! Έχετε δουλέψει στο παρελθόν, μπορείτε να την ξαναέχετε. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία που περιμένατε να κάνετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά να κάνετε. Συνεχίστε την αναζήτηση, συνεχίστε να ελπίζετε και ξέρετε ότι μπορείτε να πετύχετε το φαινομενικά αδύνατο αν εργάζεστε σκληρά και πιστεύετε ότι μπορείτε.

5. Η γνώση είναι στα χέρια σας

Σε αυτήν την ημέρα και εποχή, μπορείτε να μάθετε οτιδήποτε και ό, τι θέλετε. Η γνώση είναι πραγματικά στα χέρια σας! Δεδομένου ότι η γνώση είναι δύναμη, αδράξτε αυτήν τη δύναμη και αφήστε την να σας βοηθήσει στην αναζήτηση των ονείρων σας. Επωφεληθείτε από όλες τις ευκαιρίες «μάθησης» που έρχονται στο δρόμο σας.

6. Έχετε φαγητό

Μερικές φορές λίγο περισσότερο από όσο πρέπει! Το φαγητό είναι μια τόσο ευλογημένη κατάσταση, αλλά αν το χάσετε για μερικές ώρες αρχίζετε να αισθάνεστε την αναγκαιότητα του. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε το επόμενο γεύμα σας, ό, τι κι αν είναι, απολαύστε κάθε μπουκιά και θυμηθείτε ότι η ευτυχία βρίσκεται στην απόλαυση των απλών πραγμάτων της ζωής, όπως η κατανάλωση μιας πίτας.

7. Έχετε τη δύναμη να επιλέξετε

Ο Αριστοτέλης είπε κάποτε: «Η αριστεία δεν είναι ποτέ τυχαίο συμβάν. Είναι πάντα αποτέλεσμα υψηλής πρόθεσης, ειλικρινούς προσπάθειας και έξυπνης εκτέλεσης. αντιπροσωπεύει τη σοφή επιλογή πολλών εναλλακτικών επιλογών – η επιλογή, όχι η τύχη, καθορίζει το πεπρωμένο σας. « Χρειάζεται να πούμε περισσοτερα; Διεκδικήστε ότι επιλέγετε με τη δύναμή σας.

8. Έχετε βιώσει ερωτικές αποτυχίες ή κάτι παρόμοιο

Αχ! Να είσαι ερωτευμένος… να νιώσεις ολόκληρο το σώμα σου να αντιδρά κυριολεκτικά σε εκείνη τη στιγμή που απλά κλέβεις μια ματιά από αυτήν/αυτόν που σας ενθουσιάζει. Η εμπειρία μιας τόσο φυσικής, βασικής και απλής, αλλά παθιασμένης στιγμής θα σας δώσει αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Είστε ευλογημένοι που έχετε ζήσει μια τόσο υπέροχη στιγμή!

9. Έχετε καθαρό νερό

Αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται. Περίπου 783 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό σε όλο τον κόσμο. Να είστε ευγνώμονες και να γνωρίζετε ότι έχετε τα βασικά στη ζωή ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε. 

10. Έχετε ένα όνειρο

Όποιο και αν είναι το όνειρό σας, είναι δικό σας. Έχετε τη δυνατότητα να το αγκαλιάσετε και να το δημιουργήσετε. Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα ή τα όνειρά σας. Αυτά είναι τα καλύτερα πράγματα της ζωής.

11. Η ευτυχία σου είναι πραγματική

Έχετε τη δύναμη να επιλέξετε την ευτυχία για τη ζωή σας σε ό, τι κάνετε και σε κάθε περίσταση. Η ευτυχία σας καθορίζεται από το εάν μπορείτε ή όχι να διακρίνετε και να εκμεταλλευτείτε μια ευκαιρία να αισθανθείτε ευτυχισμένοι. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο να απολαμβάνει το γέλιο ενός παιδιού.

12. Έχετε ρούχα να φορέσετε

Και μερικές φορές έχετε πάρα πολλές επιλογές, που ξεπερνούν την παραγωγικότητά σας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Φυσικά  δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς γυμνός στους δρόμους ή άσχημα ντυμένος. Απολαμβάνετε την ευλογία να είστε ντυμένοι σωστά για κάθε περίσταση και να έχετε την ικανότητα να προστατεύετε το σώμα σας από τα στοιχεία της φύσης. Πραγματικά, η ζωή θα ήταν πολύ κρύα χωρίς ρούχα.

13. Έχετε τη δυνατότητα να συγχωρήσετε

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αυτός ο κόσμος χωρίς συγχώρεση; Δεν θα πειράζατε τον κόσμο, μόνο τη ζωή σας! Φανταστείτε πόσο ενοχλημένος, πικρός και δυσαρεστημένος θα ήταν αν δεν είχατε τη δυνατότητα να συγχωρήσετε τα λάθη των άλλων καθώς και τα δικά σας. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να ζήσεις και σίγουρα θα είχατε έναν εφιάλτη να συνεχίσεις τη ζωή όταν θα προέκυπταν δυσκολίες. Έχετε το μοναδικό δώρο να συγχωρείτε και να προχωράτε.

14. Πιστεύεις σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου

Για όλες τις εποχές που μπήκατε τόσο πολύ στον δικό σας μικρό κόσμο και πνίγηκε σε μια παιδική εκδοχή για τα προβλήματα της ζωής, είχατε τη δυνατότητα να επιστρέψετε και να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάτι μεγαλύτερο για να ζήσετε από τον εαυτό σας. Είτε είναι ο Θεός, η οικογένειά σας είτε οι φίλοι σας, μπορείτε να πιστεύετε ότι ο σκοπός σας είναι να επιτύχετε κάτι που θα είναι προς το μεγαλύτερο καλό ή απλά να τιμήσετε τον Θεό σας.

15. Έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε παγκόσμιες φιλίες

Στη σημερινή εποχή, ο καλύτερος φίλος σας μπορεί κυριολεκτικά να απέχει πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά μπορείτε ακόμα να ζήσετε την ομορφιά αυτής της φιλίας. Έχετε τη μοναδική ικανότητα να είστε γνωστοί με ένα άτομο σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου, κάτι που καμία άλλη γενιά πριν από τη δεκαετία του 1900 δεν μπορούσε εύκολα να κάνει. Σε ό, τι μας αφορά, η ικανότητά σας να κάνετε φίλους είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι κάνετε κάτι καλά στη ζωή, ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε.

Advertisement