12 καλοί λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

στις

Οι χωρισμοί στις σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν νιώθεις ότι δεν είσαι σε μία καλή σχέση και κανείς δεν παίρνει την απόφαση, για λογαριασμό και των δύο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Προκύπτει συνήθως αυτή η on/off κατάσταση που είσαι όλο μπρος πίσω και ξανά μανά και δεν το παίρνεις απόφαση να χωρίσεις, να προχωρήσεις και να κάνεις μία σχέση που σου αξίζει περισσότερο. Ενδεχομένως και στον σύντροφό σου. Οι παρακάτω λόγοι πάντως σ’ το «φωνάζουν», κι ας μην θες να ακούσεις.

girl with cigarette

Ίδιο θέμα καβγάδων.

Καβγαδίζετε μονίμως για το ίδιο θέμα και ας έχετε μιλήσει με επιχειρήματα. Κι ας έχετε προσπαθήσει να βρείτε λύση. Και είναι εξοντωτικό να επιστρέφεις μονίμως στον ίδιο καβγά.

Νιώθεις παγιδευμένη (και σκέφτεσαι να χωρίσεις)

Αν προτιμάς χίλιες φορές να είσαι single (ή με άλλο ταίρι), είναι μία πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η σχέση σου πρέπει να φτάσει στον χωρισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ο άλλος. Μπορεί να είναι μία δική σου ανάγκη και τα αίτια να είναι πολλά. Και η μόνη λύση είναι να χωρίσεις.

Εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές σχέσεις ξεκινούν από τυφλό έρωτα ή από φόβο για μοναξιά και δεν βλέπεις πόσο διαφέρεις από τον σύντροφό σου. Όταν το αξιακό σύστημα αλλά και η φιλοσοφία στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, τότε είναι δύσκολο να συμπορευτείς. Και όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο ακατόρθωτο γίνεται. Στην πραγματικότητα, χάνετε και οι δύο τον χρόνο σας.

Σεξ γιοκ

Δεν μιλάμε για μειωμένη λίμπιντο. Η ερωτική ζωή του ζευγαριού περνάει από διάφορες φάσεις, ειδικά αν μιλάμε για σεξ. Αν όμως δεν νιώθεις καμία σωματική έλξη, ούτε καν για μία τρυφερή αγκαλιά, τότε το σώμα σου σε ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι τα πράγματα οδεύουν προς μία επιλογή. Να χωρίσεις.

Πολλή μνησικακία

Μπορεί να αφορά το οτιδήποτε. Από σοβαρά λάθη του παρελθόντος, όπως συγκεκριμένες συμπεριφορές που σε ενοχλούν. Αν νιώθεις μόνιμο θυμό, λύπη ή απογοήτευση, σημαίνει ότι η σχέση δεν σε εξελίσσει και δεν σε κάνει χαρούμενη. Αν αυτό δεν αρκεί για να πας παρακάτω, τότε τι μπορεί να σε κινητοποιήσει;

Απιστία

Αν ο σύντροφός σας ή εσείς δεν ήσασταν πιστοί, το γεγονός ότι ένα τρίτο πρόσωπο μπήκε ανάμεσά σας είναι αρκετό για να προκαλέσει έναν χωρισμό. Αν ο σύντροφός σας ήταν αυτός που διέπραξε την απιστία και δεν μπορείτε να τον συγχωρήσετε, είναι ένας καλός λόγος για να τελειώσετε τα πράγματα μια ώρα αρχύτερα. Από την άλλη μεριά, αν εσείς ήσασταν ο άπιστος, πλέον έχετε φτάσει στο συμπέρασμα ότι μάλλον η σχέση σας δεν βγάζει πουθενά ή απλά θέλετε να συνεχίσετε τη ζωή σας με τον άνθρωπο για τον οποίο και απιστήσατε.

Κακοποίηση

Κανείς δεν πρέπει να υπόκειται σε κακοποίηση οποιουδήποτε τύπου, πόσο μάλλον αν αυτή προέρχεται από ένα άτομο που εμπιστευόσασταν. Αν έχετε υποστεί συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, λόγω του συντρόφου σας, αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος για να εγκαταλείψετε τη σχέση σας και να αναζητήσετε κάποιον που νοιάζεται πραγματικά για την ευημερία σας.

Συνεχείς τσακωμοί

Τα ζευγάρια μπορούν να μαλώσουν για το παραμικρό και να τα ξαναβρούν γρήγορα και αναίμακτα. Αν όμως οι τσακωμοί κλιμακώνονται σε σημείο που καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο της σχέσης, τότε μάλλον είστε περισσότερο προσκείμενοι στον πόλεμο παρά στην αγάπη.

Κακή επικοινωνία

Όταν ο ένας λέει άσπρο και ο άλλος μαύρο, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο να χτιστεί μια σχέση. Η επικοινωνία για τη χάραξη μια κοινής γραμμής από το πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα μέχρι τις πιο σοβαρές αποφάσεις είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν το πάθος και η ανεξέλεγκτη σεξουαλική έλξη καταλαγιάσουν, αυτό που θα μείνει είναι η επικοινωνία. Αν εξ’ αρχής παρατηρείτε ότι τα θέλω σας διαφέρουν ή ότι δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον άλλο, καλύτερα να αρχίσετε να ψάχνετε για κάτι άλλο.

Διατήρηση μια σχέσης επειδή φοβάστε να μείνετε μόνοι

Αυτός είναι ένας συχνός λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν κολλημένοι σε μια σχέση χωρίς μέλλον. Ειλικρινά, το να μείνεις μόνος σου είναι τόσο κακό;

Δεν βλέπετε μέλλον με τον σύντροφό σου

Στην αρχή μιας σχέσης, μπορεί να έχετε κοινά ενδιαφέροντα με τον άλλον όπως ταινίες, μουσική, φίλους κτλ. Αυτά συνιστούν μια σπουδαία βάση για μια σχέση αλλά, τα κοινά ενδιαφέροντα δεν είναι ο μόνος λόγος που θα κρατήσουν μια σχέση ζωντανή. Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο και έναν οραματισμό για τον πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας σε μερικά χρόνια.

Δεν θέλετε να παλέψετε να φτιάξετε τη σχέση σας

Όταν το άγχος της διατήρησης της σχέσης έχει αρχίζει να σας πιέζει, είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσετε όλα. Αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως έγκυρος λόγος για να χωρίσετε από τον άλλο, επειδή δεν είστε πλέον πρόθυμοί να σπαταλήσετε ενέργεια για να κάνετε τα πράγματα να δουλέψουν. Θαύματα δεν γίνονται αν δεν κουνήσουμε και λίγο το χεράκι μας.

Πηγή1    Πηγή2