Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αναρωτηθούμε: υπάρχει ο αληθινός έρωτας;

στις

<

p align=»justify»>Το να βρούμε τον αληθινό έρωτα, αυτόν που έκανε τον Ρωμαίο να πεθάνει για την Ιουλιέτα, την Ιουλιέτα να πεθάνει για τον Ρωμαίο μας φαίνεται δύσκολο. Περί αυτού γνωρίζει πολλά η συγγραφέας daphne Rose Kingma  η οποία έπειτα από περισσότερα από τριάντα χρόνια ως ψυχοθεραπεύτρια και πάνω από έξι βιβλία που έχει γράψει, είναι απολύτως ειδική στις σχέσεις ζεύγους.

happy-couples

<

p align=»justify»>H Kingma υποστηρίζει ότι το κλειδί για να μάθεις αν βρήκες τον αληθινό έρωτα βρίσκεται σε κάποιες βασικές αρχές για την καλή λειτουργία μιας σχέσης:

<

p align=»justify»>• Νιώθεις άνετα με το πρόσωπο αυτό επειδή μπορείς να του παρουσιάζεσαι όπως είσαι, χωρίς να χρειάζεται να υποκρίνεσαι ή να υποχωρείς σε πράγματα στα οποία δε θα έπρεπε να ξεπεράσεις τις προσωπικές σου γραμμές.

<

p align=»justify»>• Νιώθεις άνετα σε αυτή τη σχέση. Είναι ο τύπος σχέσης που θέλεις και χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, και το άλλο πρόσωπο βρίσκεται στην ίδια συχνότητα μ’ εσένα.

<

p align=»justify»>• Υπάρχει αμοιβαία και πλήρης εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ούτε ζήλιες ούτε φόβος για εξαπάτηση ή εγκατάλειψη.

<

p align=»justify»>• Υπάρχει έλξη. Υπάρχει η φυσική έλξη μεταξύ των δύο, πέρα από τη συναισθηματική. Ο σύντροφος σου να σε ελκύει ερωτικά κι εσύ να ελκύεις εκείνον είναι επίσης ζωτικής σημασίας στον έρωτα.

<

p align=»justify»>• Φαντάζεσαι ότι θα ζεις για πάντα με το πρόσωπο αυτό. Αν κοιτάξεις μπροστά και δεις να μοιράζεσαι τα γηρατειά με το πρόσωπο αυτό, σημαίνει ότι έχεις όλες τις ενδείξεις πως έχεις βρει έναν αληθινό έρωτα, ικανό να ξεπεράσει τις προκλήσεις του χρόνου.

<

p align=»justify»>Και, φυσικά, θα ξέρεις ότι έχεις βρει τον αληθινό έρωτα όταν θα ξεχάσεις όλες τις ψεύτικες φιλοδοξίες σου. Αν έχεις σχηματίσει μια ιδέα για το πώς θέλεις να είναι ο πρίγκιπάς σου ή η γαλάζια πριγκίπισσά σου, και γαντζώνεσαι σε αυτή την ιδέα, μπορείς πια να παραιτηθείς από το να βρεις τον αληθινό έρωτα. Γιατί το ιδεατό πρόσωπο που φαντάζεσαι δεν υπάρχει, αλλά βεβαίως υπάρχει ένας άνθρωπος με σάρκα και οστά ιδανικός για σένα και, αν δεν έχεις την καρδιά στη γη, μάλλον τον αφήνεις να περάσει.

Όπως λέει η Κίνγκμα:

“Να θυμάσαι ότι όλες οι μικρές προτιμήσεις σου στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με αυτό που σημαίνει ο έρωτας. Τη στιγμή που ο αληθινός έρωτας μπαίνει από την πόρτα σου, ο έρωτας που ανοίγει την καρδιά σου, αγγίζει την ψυχή σου και σε συγκλονίζει, θα βιώσεις μια ποιότητα έρωτα που θα βρίσκεται τόσο πέρα από τις τελειομανείς αρχές σου, ώστε όλες αυτές θα φύγουν από το παράθυρο σε ένα ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων.

  Άλαν Πέρσυ : 80 μαθήματα φιλοσοφίας για τη ζωή.

Advertisement