Πότε επιστρέφει ένας άνδρας σε μια σχέση;

στις

Αξίζει να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Ας μη γελιόμαστε ακόμα και οι πιο ψύχραιμες έχουμε περάσει δύσκολα κατά την περίοδο ενός χωρισμού. Πολύ συχνά ωστόσο συμβαίνει ο σύντροφος μας να θέλει να επιστρέψει στη σχέση για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Για ποιους λόγους, άραγε, μπορεί να επιστρέψει ένας άνδρας και τελικά πόσο έτοιμες είμαστε να συμβιβαστούμε;

age-50-and-older

Μετάνιωσε για το λόγο του χωρισμού

Αν η απόφαση του χωρισμού ήταν δική του, μπορεί απλά να το μετάνιωσε μετά από λίγες μέρες/ εβδομάδες.  Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ο χωρισμός επήλθε μετά από έναν τσακωμό για πολύ συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών διαφορών στη σχέση.

Το σεξ
Όταν ένας άντρας δεν είναι σεξουαλικά ικανοποιημένος μπορεί να αισθάνεται απογοήτευση. Αυτό ισχύει ειδικά αν η σχέση που είχε ήταν σταθερή και ενδεχομένως μακροχρόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλει να επιστρέψει απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τη σεξουαλική του διαθέση. Όταν κανείς παραμένει για πολλά χρόνια ζευγάρι με ένα άτομο, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί ξανά σε νέα δεδομένα όσον αφορά αυτό τον τομέα. Η απλά δεν του "έκατσε" καμία της προκοπής.

grey-hair2Φοβάται να κάνει νέα αρχή

Το να ξαναρχίσει από την αρχή και να γνωρίσει μια νέα γυναίκα, καμιά φορά είναι ταλαιπωρία για τους άντρες. Κάποιοι αρέσκονται στο φλερτ και τα πρώτα ραντεβού, άλλοι πάλι βαριούνται ή φοβούνται να εξερευνήσουν το «νέο».  Προτιμούν να επιστρέψουν στην άνεση της παλιάς τους ζωής που τους παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα – ενίοτε και βαρεμάρα.

Η μανούλα του
Αν η σχέση ήταν μακροχρόνια, προφανώς είχαν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις. Αν λοιπόν είναι άτομο που ακούει την μητέρα  του και επηρεάζεται, αν εκείνη του πει να ξανασκεφτεί τη σχέση που άφησε πίσω του, εκείνος πράγματι θα υπολογίσει τη γνώμη της και πιθανόν να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση. Τώρα αυτό δεν ξέρουμε κάτα πόσο είναι θετικό για εσάς.

Πηγή