18 σημάδια πως ο σύντροφος σου είναι ένας καλός άντρας

στις

Πώς μπορείς να ξέρεις ποτέ με σιγουριά ότι ένας άνθρωπος είναι καλός και ότι αν ξεκινήσεις κάτι μαζί του δεν θα καταλήξεις να κλαις σε μια γωνία σε εμβρυακή στάση; Ότι δεν θα φροντίσει να παίξει τόσο πολύ με το μυαλό σου που στο τέλος δεν θα έχεις ιδέα τι πραγματικά νιώθεις γι’ αυτόν;
Η σίγουρη απάντηση είναι, δυστυχώς, όχι. Αλλά αν έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ξέρεις πως είσαι σίγουρα σε καλό δρόμο.

romance

Μένει πιστός στις απόψεις του

Αν ένας άνθρωπος αλλάζει γνώμη κάθε τρεις και λίγο για οποιονδήποτε λόγο, πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερος σε ό,τι αφορά τα αισθηματικά του; Οι άνθρωποι που έχουν σχηματίσει τις απόψεις και τις αξίες τους, και ειδικά αυτοί που μένουν πιστοί σ’ αυτές ανεξαρτήτως των περιστάσεων, είναι άνθρωποι που δύσκολα θα σε προδώσουν, και θα είναι πιο ειλικρινείς μαζί σου.

Είναι ευγενικός

Προς θεού, δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ανθρώπων που δεν φαίνεται να έχουν μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο. Είναι (δυνητικά) εξίσου υπέροχοι. Το να μπορείς όμως να φερθείς καλά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Όπως και το να δείχνεις στους άλλους ανθρώπους ότι ενδιαφέρεσαι—ειδικά στους ανθρώπους που επιλέγεις να βάλεις στην ζωή σου.

Έχει ενδιαφέροντα

Ναι, θα το πούμε και δεν δεχόμαστε κουβέντα: το να έχει ένας άνθρωπος τα ενδιαφέροντά του, κάτι με το οποίο είναι παθιασμένος, είναι από τα σημάδια πως γενικότερα αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Εκτός του ότι θα μπορεί να συζητήσει για περισσότερα πράγματα, βλέπεις πως δεν είναι άλλος ένας ίδιος, χωρίς προσωπικότητα τύπος που θα σε κάνει να βαρεθείς μέσα στην πρώτη εβδομάδα—ή που θα σε χωρίσει αυτός, επειδή του φάνηκες υπερβολικά ψώνιο, απλά και μόνο επειδή έχεις διαβάσει δυο βιβλία παραπάνω από εκείνον.

Είναι ο εαυτός του

Όλοι έχουμε τις παραξενιές μας. Και ίσως είναι λάθος η χρήση αυτής της λέξης, θα ήταν καλύτερα να πούμε ότι όλοι έχουμε τον χαρακτήρα μας. Και όποιος μπορεί να είναι ο εαυτός του, χωρίς να απολογείται και χωρίς να ενδιαφέρεται για τον κόσμο, σίγουρα μπορεί να γίνει πολύ καλός σύντροφος.

Δεν προσπαθεί να “δείχνεται”

Υπάρχουν άντρες που ξέρεις πως αν κάνεις σεξ μαζί τους, θα γίνεις άλλη μια ιστορία για να λένε στους φίλους τους. Ή, ακόμα χειρότερα, μια σελίδα στο ημερολόγιο με τις κατακτήσεις τους. Και, δεν λέμε, το να μαζεύεις πολλές εμπειρίες είναι καλό, αλλά δεν είναι κάτι που σου προσδίδει κύρος, ανδρισμό ή οτιδήποτε άλλο. Αν τον δεις λοιπόν να φέρεται λες και έχει κοιμηθεί με την μισή πόλη, θα λέγαμε να μην ασχοληθείς και πολύ μαζί του.

couple2

Δείχνει τα αισθήματά του

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να ελέγξουν πολλοί άντρες. Ειδικά όταν μεγαλώνουν ακούγοντας πως τα αισθήματα είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση. Αν όμως βρεις κάποιον που να μην ντρέπεται να δείξει αυτά που νιώθει (δεν εννοούμε απλά να κλαίει όταν βλέπει ταινίες) ξέρεις ήδη ότι η επικοινωνία στην σχέση σας θα περάσει αυτόματα στο επόμενο επίπεδο. Κυρίως επειδή όταν προσπαθείς να του μιλήσεις δεν θα κοιτάει με κενό βλέμμα κάπου στο βάθος.

amore e tenerezza

Ένας καλός άντρας δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ποτέ πόσο σε αγαπάει.

Σημαντικό κομμάτι στο «παζλ» μίας σχέσης είναι πως ένας (καλός) άντρας θα σου υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία πόσο σημαντική είσαι για εκείνον. Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που παραπονιέται πως δεν νιώθεις ποθητή από τον σύντροφο σου; Σίγουρα, οι άντρες είναι λιγότερο επικοινωνιακά όντα σε σύγκριση με τις γυναίκες, αλλά αν κάποιος σε αγαπάει θα το ξέρεις και θα το νιώθεις. Ειδάλλως, θα αναρωτιέσαι συνέχεια…

Ένας καλός άντρας πάντα σε υποστηρίζει.

Είτε αποφάσισες να ξεκινήσεις σεμινάρια για πλέξιμο είτε θέλεις να κυνηγήσεις το όνειρο σου που ήταν ανέκαθεν να γίνεις τραγουδίστρια, ένας καλός άντρας πάντα θα σε υποστηρίζει για οτιδήποτε επιθυμείς να κάνεις στη ζωή σου. Ποτέ δεν θα σε αποθαρρύνει ή θα σε κάνει να νιώσεις ανίκανη γιαυτό που σκέφτεσαι. Θα βρίσκεται πίσω σου σε κάθε βήμα, θα σε ενθαρρύνει στις νίκες και θα σε εμψυχώνει στις αποτυχίες.

Ένας καλός άντρας σε εμπνέει.

Η έμπνευση σχετίζεται άμεσα τόσο με τη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει, όσο και με τον τρόπο που σε ενθαρρύνει. Οι φιλοδοξίες και η κατεύθυνση ενός άντρα, του άντρα σου, πρέπει να σου δίνουν έμπνευση και θάρρος.

Ένας καλός άντρας θα δουλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

Εκείνος ο σωστός άντρας θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση μέσα στη σχέση σας. Χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχουν θεμέλια για να «χτιστεί» η αγάπη και ο σεβασμός. Και ναι, η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται απλόχερα αλλά κερδίζεται και χάνεται στιγμιαία, γιαυτό η προσπάθεια είναι ατέρμονη.

Ένας καλός άντρας θα σε κάνει πάντα να νιώθεις όμορφη.

Δεν είναι μόνο οι λέξεις, αλλά και ο τρόπος που σε αγγίζει και που σού συμπεριφέρεται. Θα προσέξει τις λεπτομέρειες που προσπαθείς να αναδείξεις για να βελτιώσεις την εμφάνιση σου και θα σου υπενθυμίσει πόσο ελκυστική σε βρίσκει, είτε είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ με τη φόρμα είτε ετοιμάζεσαι να βγεις με τις φίλες σου φορώντας μαύρο φόρεμα και κόκκινο κραγιόν.

Ένας καλός άντρας δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια.

Φυσικά και θα έχετε διαφωνίες και διαπληκτισμούς μέσα στη σχέση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πάρει τα πράγματα πολύ προσωπικά και να σε προσβάλλει λεκτικά, ή ακόμα και να γίνει βίαιος. Ένας σωστός άντρας θα παραμείνει ήρεμος και μέσα στην ουσία του προβλήματος.

Ένας καλός άντρας αντιλαμβάνεται πως οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τις λέξεις.

Αν έχεις τον σωστό άντρα στη ζωή σου θα σε κάνει να καταλάβεις πως οι άνθρωποι πραγματοποιούν οτιδήποτε υπόσχονται κι αν όχι, τότε δεν αξίζουν τον σεβασμό σου. Εκείνος όμως, θα αξίζει πάντα τον σεβασμό σου.

Πάντα φαίνεται να κάνει τα «μικρά πράγματα».
Κρατώντας την πόρτα ανοιχτή, τραβώντας την καρέκλα, σίτιση τα παιδιά, κλπ είναι όλες οι δράσεις σήμα κατατεθέν ενός καλού άνδρα να κάνει τα μικρά πράγματα. Αυτός δεν είναι ποτέ πολύ απασχολημένος για να σταματήσει αυτό που κάνει και να προσφέρει μια μικρή χειρονομία βοήθειας.
Ένας καλός άντρας θα είναι πάντα ειλικρινής μαζί σου.
Η ειλικρίνεια είναι (σχεδόν) πάντα η καλύτερη οδός. Κι αν όχι πάντα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θεωρείται βασική προϋπόθεση για να «χτίσεις» μία υγιή και χαρούμενη σχέση.

Ένας καλός άντρας θα σε κάνει πάντα να νιώθεις ασφαλής.
Ένα από τα ομορφότερα κομπλιμέντα που μπορεί να λάβει ένας άντρας είναι πως μία γυναίκα νιώθει ασφαλής μαζί του. Κι αν μην είναι ο ομορφότερος ή ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου.

Ένας καλός άντρας δεν θα γίνει ποτέ βίαιος.

Ίσως, αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο του άρθρου. Πνευματικά, συναισθηματικά ή σωματικά, ένας σωστός άντρας δεν θα σε βλάψει ποτέ με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αν σού συμβαίνει κάτι τέτοιο, πάρε το κουράγιο και μίλησε σε κάποιον ή απομακρύνσου από τη σχέση.

Ο ίδιος προσπαθεί πάντα να αυτο-βελτιώνεται

Ένας καλός άνθρωπος ποτέ δεν δίνει τον εαυτό του πραγματικά πάρα πολύ πίστωσης. Αν και μπορεί να είναι ευφυής, ένας καλός άνθρωπος επιδιώκει να είναι πάντα αυτο-βελτίωση? αν αυτό είναι μέσα από την εκμάθηση κάτι νέο, αναλαμβάνοντας αυξημένες αρμοδιότητες, ή να εμπλακούμε σε καλύτερη κατάσταση, ένας καλός άνθρωπος ο ίδιος υπερηφανεύεται για να γίνει καλύτερη.

Πηγή1 Πηγή2