Οι 10 κλασικές δικαιολογίες που εμποδίζουν την επαγγελματική σου επιτυχία

στις
  1. «Δε μπορώ». Φυσικά και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αρκεί να το αποφασίσεις. Πάντα υπάρχει ένας τρόπος παρέμβασης σε όλα. success
  2. «Δεν προλαβαίνω». Η πρόφαση της έλλειψης του χρόνου κρύβει πίσω της μόνο την έλλειψη διάθεσης και επιθυμίας. Με καλή οργάνωση ο χρόνος μπορεί να βρεθεί.
  3. «Δεν είναι καλές οι συνθήκες». Οι εξωτερικές συνθήκες ποτέ δε θα είναι ιδανικές. Τις ευκαιρίες και τις ευνοϊκές συνθήκες τις διαμορφώνουμε μόνοι μας μέσα από την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά.
  4. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή». Το σωστό timing είναι πάντα πολύ σημαντικό. Όμως είναι πιο σημαντικό να το προκαλείς να έρθει από το να το περιμένεις ανενεργός/η να έρθει μόνο του κάποια στιγμή.
  5. «Δεν είμαι έτοιμος/η». Η υπεκφυγή της δήθεν προσωπικής ετοιμότητας είναι εξοργιστική και σημαίνει απλά βαριέμαι. Δυστυχώς το ρήμα «βαριέμαι» ουδεμία επαφή μοιράζεται με τη διαδικασία της επιτυχίας.
  6. «Δεν έχω αρκετές δεξιότητες». Ποτέ οι δεξιότητες δεν είναι αρκετά αρκετές. Ποτέ όμως δε σταματά και η καλλιέργεια τους. Η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία διαρκείας!
  7. «Δεν έχω κανένα να με βοηθήσει». Οι προσωπικές μάχες στη ζωή και τον επαγγελματικό στίβο είναι αμιγώς θέμα ατομικής διεκδίκησης.
  8. «Δεν έχω χρήματα». Η έλλειψη χρημάτων σε καμία περίπτωση επαγγελματικής επιτυχίας δε υπήρξε πραγματικό πρόβλημα. Βρες ένα τρόπο να εξοικονομήσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.
  9. «Δε μπορώ να πάρω ρίσκο». Προϋπόθεση για κάθε νέο ξεκίνημα αλλά και για κάθε θετική εξέλιξη είναι το ρίσκο. Η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου αποτελεί μια προϋπόθεση που αν θες να πετύχεις δε μπορείς να αποφύγεις.
  10. «Φοβάμαι μην αποτύχω». Ο φόβος της αποτυχίας είναι μια παγίδα την οποία πρέπει να αποφύγεις. Αν δε δοκιμάσεις δε υπάρχει περίπτωση να πετύχεις. Ακόμα κι αν δεν πετύχεις όλους τους στόχους σου θα έχεις προσεγγίσει τη διαδικασία της επιτυχίας!

Εξάλλου μην ξεχνάς πως η επιτυχία είναι ο δρόμος προς την επίτευξη του στόχου και όχι ο προορισμός!

Ειρήνη Μεσσήνη Συμβουλευτική Ψυχολόγος Πηγή