Μια ματιά στα άδυτα των αναγκών της γυναίκας

στις

Γενετικά πιο πολύπλοκες από τους άνδρες, οι γυναίκες είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες αν όχι όλες αντιμετωπίζουν μια δυσκολία στο καταλήξουν σε αυτό που πραγματικά θέλουν. Η βιολογική βάση της γυναικείας πολυπλοκότητας μεταφέρεται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας της με ένα μοναδικό τρόπο για κάθε γυναίκα, πράγμα που την κάνει ξεχωριστή και αναντικατάστατη.

minnie-ashley

Έτσι εξηγείται γιατί οι γυναίκες θέλουν να κάνουν και να έχουν ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα και ρόλους.

Κάθε γυναίκα χτίζει εφαρμόζει το δικό της προσωπικό κώδικα αρχών, επιλογών, αξιών και επικοινωνίας. Κι αυτό είναι που δυσκολεύει όποιον προσπαθεί να καταλάβει μια γυναίκα με όσα ξέρει από τις άλλες. Καμιά γυναίκα δεν ίδια με καμία. Ακόμα και η ίδια η γυναίκα αποτελεί στα πλαίσια της ζωής της, πολλές διαφορετικές εκδοχές του εαυτού της.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που μια γυναίκα θέλει πάντα ανεξάρτητα από την ηλικία, την προσωπικότητα, την καταγωγή ή το επάγγελμα της. Με μια αφαιρετική λογικη στο πάνθεον των γυναικείων αναγκών βρίσκονται διαχρονικά τουλάχιστον οι πέντε παρακάτω ανάγκες!

woman-vintageΣεβασμός

Πάνω από όλα κάθε γυναίκα έχει ανάγκη να τη σέβονται! Να σέβονται τις αρχές, τις απόψεις και τα θέλω της. Ακόμα κι αν δε το δείχνει δεν παύει να το αναζητά.

Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι την αποδέχονται για αυτό που πραγματικά είναι. Για το μυαλό της, το σώμα της, το παρελθόν της, το επάγγελμα της, τους φίλους της, την οικογένεια της κτλ. Κάθε γυναίκα αποζητά την αποδοχή σε κάθε φάση της ζωής της.

Χρόνο

Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος και ο χειρότερος εχθρός μιας γυναίκας. Κάθε γυναίκα θέλει το χρόνο της για να προσαρμοστεί, να εργαστεί, να αποδεχτεί, να δημιουργήσει και να μεγαλουργήσει. Αν θέλεις να χαρίσεις κάτι σημαντικό σε μια γυναίκα, τότε σίγουρα δώσε της χρόνο! Αυτός που έχει δε της φτάνει ΠΟΤΕ!

Επικοινωνία

Οι γυναίκες λατρεύουν να μιλούν, να αναλύουν και να επικοινωνούν. Θέλουν να αναλύουν και να εκφράζουν αυτό που νοιώθουν και αυτό τους συμβαίνει. Με αυτό τον τρόπο κατανοούν, αποδέχονται και διαχειρίζονται καλύτερα την πραγματικότητα τους είτε είναι θετική είτε αρνητική η εκάστοτε φάση. Λατρεύουν να έχουν κάποιον να τις καταλαβαίνει, να τροφοδοτεί το συναίσθημα τους και κυρίως να τις ακούει.

6520790_origΑπόλαυση

Το πάνθεον των γυναικείων αναγκών θα ήταν ελλιπές χωρίς τη βασική ανάγκη όλων των απανταχού γυναικών, για απόλαυση! Κι όταν λέμε απόλαυση εννοούμε απόλαυση για τα πάντα! Σχεδόν «γενετικά» ο γυναικείος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αποζητά την απόλαυση και την ικανοποίηση! Ποτέ και τίποτα δεν είναι αρκετό για να σταματήσει αυτό τον ατέρμονα προσανατολισμό της γυναικείας συμπεριφοράς στην κατεύθυνση της ικανοποίησης. Ένα καλό φαγητό, ένα γευστικό γλυκό, ένα δυνατό ποτό, ένα γεμάτο οκτάωρο ποιοτικού ύπνου σε καθαρά και μυρωδάτα σεντόνια, ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, μια καινούρια τσάντα, μια ωραία ταινία, μια ερωτική φαντασίωση, ένας μυστηριώδης και γοητευτικός άνδρας, μια νύχτα ή μια ζωή μαζί του… όλα μπορούν να αποτελούν μέρος στο κυνήγι της απόλαυσης.

Είναι αλήθεια πως κάθε γυναίκα θέλει να απολαμβάνει όλα όσα αγαπά όσο γίνεται περισσότερο και μπορεί για να τα καταφέρει να κάνει τα πάντα! Δε φταίει αυτή, φταίει η φύση της….

Ειρήνη Μεσσήνη Συμουλευτική Ψυχολόγος Πηγή