Γιατί στη ζωή πρέπει να εκτιμάς τα μικρά πράγματα

στις

Οφείλουμε λοιπόν μία υπενθύμιση στον εαυτό μας, πως οι μικρές καθημερινές χαρές, που πολλές φορές προσπερνάμε, είτε επειδή τις θεωρούμε δεδομένες, είτε επειδή έχουμε εστιάσει σε αυτά που έχουμε ονομάσει ως “σημαντικά”, αποτελούν το πραγματικό μεγαλείο, τον δικό μας προσωπικό κόσμο που οφείλουμε να προστατεύουμε. Για παράδειγμα, μην ξεχνάς…

bicycle2-womam-art

Να απολαμβάνεις την πρωινή ρουτίνα που σε προετοιμάζει για το υπόλοιπο της ημέρας: Ναι, σε λίγο θα αρχίσουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα, να σε πιέζει ο χρόνος, να τρέχουν οι υποχρεώσεις. Αλλά για λίγη ώρα ακόμα μπορείς να μείνεις μέσα στο δικό σου προστατευμένο βασίλειο, μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους, μέχρι να αποφασίσεις να ανοίξεις την πόρτα του έξω κόσμου. Γιατί να μην ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να το απολαύσεις;

Να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα που σε χαλαρώνουν: Μία νέα μέθοδος γυμναστικής, ένα είδος λογοτεχνίας που δεν είχες διαβάσει ξανά, ένα συγκρότημα που άκουσες τυχαία. Ωραίες είναι οι παλιές συνήθειες, αλλά ακόμα και αυτές χρειάζονται πού και πού εμπλουτισμό, ώστε να μας προσφέρουν νέες συγκινήσεις, που δεν θα επισκιάσουν, αλλά θα ενδυναμώσουν τις παλιές.

Να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα μέσα στη μέρα σου: Για να πάρεις τηλέφωνο αυτούς που σου έλειψαν. Για να χαμογελάσεις στα παιδιά που παίζουν δίπλα σου. Για να χαϊδέψεις τον σκύλο που σου έκανε χαρές. Για να δώσεις ένα φιλί. Για να πάρεις ενέργεια. Για να τεντωθείς στην καρέκλα σου. Για να πεις στον εαυτό σου ένα «μπράβο».

Να δείχνεις την αγάπη σου στους δικούς σου ανθρώπους: Η αγάπη κατοικεί μέσα στην καθημερινότητα. Είναι παρούσα στην κάθε μας κίνηση, στην κάθε μας έκφραση, στον χρόνο που επιλέγουμε να περάσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους, απλά μερικές φορές χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια για να την εκφράσουμε: μια αγκαλιά, μια λέξη, ένα χάδι αρκούν, ώστε να αναβαθμίσουμε μια μικρή στιγμή σε μια όμορφη ανάμνηση.

joy-small1

Να ακούσεις την ησυχία το βράδυ: Όταν όλοι έχουν κοιμηθεί, όταν η ένταση αρχίζει και χαλαρώνει, μην σκεφτείς την αυριανή ημέρα αλλά εστίασε σε αυτό που ζεις «τώρα». Στην ασφάλεια που νιώθεις και προσφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους. Στα όμορφα στιγμιότυπα της ημέρας που πέρασε. Στα μακρινά σχέδια που κάνεις και στις μικρές – μεγάλες στιγμές που έχεις ήδη ζήσει -και σε αυτές που σε περιμένουν να ζήσεις.

Πηγή