Απλά μαθήματα ζωής που σου προσφέρουν τα ταξίδια

στις

Λένε ότι η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα της.  Ή ότι η ζωή είναι κι αυτή ένα ταξίδι. Αν δεν προετοιμαστούμε από νωρίς για αυτή, θα χάσουμε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία. Είναι αλήθεια, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε μέσα από τα ταξίδια σε όλο τον χαοτικό γύρω κόσμο μας. Tα ταξίδια ανέκαθεν υπήρξαν η καλύτερη εκπαίδευση της ζωής και σίγουρα ξεπερνούν σε εμπειρίες και γνώσεις ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια. Τα λάθη και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο δρόμο, μακριά από το οικείο περιβάλλον μας, είναι για όλους τα καλύτερα μαθήματα της ζωής. Θα πρέπει να κρατήσουμε το καθένα από αυτά τα ταξίδια σαν μοναδικές ευκαιρίες επαφής του εαυτού μας με ό,τι ξένο και μη οικείο υπάρχει στον κόσμο μας.  

bicycle1

1. Θα μάθετε να απολαμβάνετε διαφορετικούς ανθρώπους

Τίποτα δεν μας κάνει να κρατήσουμε μακριά τις επιφυλάξεις μας τόσο γρήγορα, όσο τα ταξίδια. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη και να βλέπουμε πόσο ο πολιτισμός μας μας παραπληροφορεί για τους άλλους ανθρώπους.

2. Θα μάθετε να πηγαίνετε ανάλογα με τη ροή των πραγμάτων

Στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να είμαστε ιδιότροποι και να μην ελεγχόμαστε γι αυτό. Αλλά όταν ταξιδεύετε είστε στο έλεος λίγο ή πολύ όλων των άλλων. Γιατί κάθε ταξίδι είναι γεμάτο ανατροπές και πρέπει πάντα να βρίσκεις τρόπο να τις αντιμετωπίζεις.  Αυτό μας διδάσκει στην πράξη να αφήσουμε τα πράγματα να πάνε ανάλογα με τον τρόπο που ρέουν στους ξένους τόπους.

1. enjoy different people3. Θα μάθετε να χαλαρώνετε

Με τον ίδιο τρόπο που θα μάθετε να πηγαίνετε σύμφωνα με τον τρόπο της ζωής των ξένων, μπορείτε επίσης να μάθετε να χαλαρώνετε. Χωρίς την αίσθηση σαν να πρέπει να ελέγχετε τα πάντα μπορείτε να χαλαρώνετε, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που θα πρέπει να συμβαίνει όταν ταξιδεύετε

4. Θα μάθετε να δείχνετε σεβασμό

Είναι δύσκολο να αντιδράτε άσχημα με άλλους πολιτισμούς, όταν είστε παρέα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με αυτούς. Οι άνθρωποι φαίνονται και ντύνονται διαφορετικά, μιλούν διαφορετικές γλώσσες, και μοιάζουν πραγματικά άγνωστοι. Αυτά θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι να ζείτε με ριζικά διαφορετικούς ανθρώπους. ενώ σας δίνει μια νέα εκτίμηση για τους μετανάστες της χώρας σας.

bazar-spice-instabul5. Θα μάθετε να βρίσκετε την ομορφιά παντού

Μέρα με τη μέρα η ζωή γίνεται βαρετή. Μπορείτε να δείτε τα ίδια ‘σκατά’ γεγονότα παντού. Όταν ταξιδεύετε υπάρχουν τόσα πολλά νέα πράγματα να προσλάβετε και να απολαύσετε. Μόλις επιστρέψετε σπίτι σας, είναι δύσκολο να μην δείτε την ομορφιά σε τόσα πολλά μικρά πράγματα.

6. Θα μάθετε να αγαπάτε τη ζωή σας

Επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γυρίσετε ασφαλείς πίσω στο σπίτι σας, στο άνετο κρεβάτι σας, στο τέλος ενός μακρινού ταξιδιού.

7. Θα μάθετε να φτάνετε στον στόχο σας

Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι ποτέ δεν σταματάτε μέχρι να φτάσετε στον στόχο σας. Οι ευκαιρίες, όπως και οι πόρτες στα αεροδρόμια, ανοίγουν και κλείνουν σε καθορισμένο χρόνιο. Αν δεν φτάσετε στην καθορισμένη θέση σας, μην σταματάτε πουθενά.

iraq-old-woman8. Θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τις αναταραχές με υπομονή

Θα υπάρξουν στιγμές που ακόμα κι απ’ την πιο ασφαλή θέση, θα υπάρξουν αναταραχές, κενά αέρος, σεισμοί και καταποντισμοί. Είτε έχετε τον έλεγχο, είτε όχι, ίσως να μην μπορείτε να τα αποφύγετε. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι υπομονή. Το στρες δεν θα διώξει τα κενά αέρος, μόνο θα φέρει αέρια στο δικό σας το στομάχι. Πάρε βαθιά ανάσα και περίμενε μέχρι να περάσει κι αυτό.

9. Θα μάθετε να στηρίζεστε στα πόδια σας

Πολύ ωραία η χαλάρωση στο σπίτι μας, όταν μάλιστα έχουμε αφήσει την ευθύνη της πορείας μας σε κάποιους άλλους. Ό,τι κι αν πάει στραβά, ο άλλος θα τρέξει για να σας σώσει. Όμως η ζωή ξεκινά όταν πατάτε στα πόδια σας. Όταν βρίσκεσαι άγνωστος, μεταξύ αγνώστων σε άγνωστο μέρος. Εκεί που θα ανακαλύψεις, θα μάθεις, θα κουραστείς, θα φοβηθείς, θα κρυώσεις και θα πεινάσεις. Διαφορετικά δεν ζήσατε και δεν καταλάβατε την πραγματική ζωή.

Advertisement