Τι θέλουν και τι δεν θέλουν από μια σχέση άντρες και γυναίκες

στις

Τα δύο φύλα έχουν ορισμένα «πρέπει» στα οποία συμφωνούν. Θέλουν ο/η σύντροφός τους να έχει αίσθηση του χιούμορ, να είναι τρυφερός και ευγενικός, να έχουν «χημεία» μαζί του, να επικοινωνούν καλά και να τους είναι πιστός. Θέλουν επίσης κάποιον που συναισθηματικά είναι υγιής, δεν λέει ψέματα και έχει συγκροτημένο χαρακτήρα.

Άντρες και γυναίκες συμφωνούν εν πολλοίς για όσα δεν αντέχουν σε μια σχέση, αν και υπήρχαν διαφορές στο πώς βαθμολογούσαν τις συμπεριφορές. Και τα δύο φύλα, πάντως, εξέφρασαν έντονη απέχθεια για το ψέμα, την απιστία, την αγένεια και τη χρήση ουσιών.

 

Το να είναι η σύντροφός τους «παθιασμένη» ήταν το έβδομο πιο σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό που ανέφεραν, αλλά το πάθος δεν υπήρχε καν στο τοπ 10 των γυναικών.

Αντί για πάθος, οι γυναίκες είπαν πως ο σύντροφός τους πρέπει να είναι οικονομικά αξιόπιστος και να είναι αφοσιωμένος στην οικογενειακή ζωή – χαρακτηριστικά τα οποία δεν θεωρούν σημαντικά οι άντρες.

Υπάρχουν όμως και διαφορές μεταξύ τους.

Οι άντρες είπαν πως η σύντροφός τους πρέπει να είναι υπομονετική, γεγονός που σημαίνει «ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ή τα απρόοπτα της ζωής με έναν υπομονετικό και σταθερό τρόπο».

apistiaΟ ρόλος της απιστίας

Η απιστία ήταν το τέταρτο σε συχνότητα χαρακτηριστικό που δεν αντέχουν οι γυναίκες και το έκτο απ’ όσα απεχθάνονται οι άντρες.

Η κακή υγιεινή ήταν περισσότερο απεχθής για τους άντρες, που την κατέταξαν ως το τέταρτο χειρότερό τους σε μια γυναίκα – οι γυναίκες την κατέταξαν στην έβδομη θέση.

cheatingΗ οργισμένη συμπεριφορά ήταν το πέμπτο χαρακτηριστικό που συχνότερα είπαν οι άντρες ότι τους απωθεί, ενώ για τις γυναίκες το ίδιο χαρακτηριστικό ήταν στην όγδοη θέση.

Για τις γυναίκες, η αδυναμία ελέγχου του θυμού είναι το πέμπτο πιο συχνό αρνητικό γνώρισμα ενός άντρα, αλλά για τους άντρες ο έλεγχος του θυμού είναι στην όγδοη θέση.

Η τεμπελιά ήταν ένατη για τις γυναίκες και δέκατη για τους άντρες στον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που δεν αντέχουν οι γυναίκες είναι ο ρατσισμός.

Για τους άντρες όμως είναι το να διαθέτει μια γυναίκα «πολλά περιττά κιλά».