Σε βιομηχανίες… κατάθλιψης εργάζονται οι περισσότεροι Γερμανοί

στις
Στοιχεία σοβαρού κοινωνικού προβλήματος αποτελούν τα κρούσματα κατάθλιψης και ψυχικών ασθενειών που σχετίζονται με τις συνθήκες στον χώρο εργασίας, διαπιστώνουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές στη Γερμανία και έτσι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Ψυχοθεραπευτών, Ράινερ Ρίχτερ, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τα ισχύοντα στους χώρους εργασίας.

«Οδηγεί περισσότερους -είπε- στο να το αποδέχονται πλέον όταν ο ψυχοθεραπευτής ή ο γιατρός τούς λέει ότι έχουν κατάθλιψη. Έχουν βελτιωθεί και οι ικανότητες των γιατρών στη διάγνωση ψυχασθενειών. Έχουμε, όμως, σαφή δείγματα ότι τα περιστατικά των ψυχικά ασθενών έχουν αυξηθεί εξαιτίας των συνθηκών στον χώρο της εργασίας, κυρίως στον τομέα της παροχής υπηρεσιών».

Χαρακτηριστικό θεωρούν οι ειδικοί ότι το 11% των απουσιών από την εργασία οφείλονται πλέον σε ψυχικές ασθένειες. Η δικαιολογημένη ιατρικά απουσία έχει σημαντικό κόστος, επειδή διαρκεί περισσότερο -κατά μέσο όρο περίπου τρεις εβδομάδες- σε σχέση με τις συνηθισμένες αρρώστιες που εμφανίζουν οι εργαζόμενοι.

catathlipsi«Μόνο για την κατάθλιψη», πρόσθεσε ο κ. Ρίχτερ, «δίνουμε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για θεραπεία ασθενών. Και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος της απουσίας από τη θέση εργασίας. Υπολογίζεται ότι σε κάθε καταθλιπτικό αναλογούν 4.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για τεράστια ποσά, χωρίς καν να υπολογιστούν οι οικονομικές ζημιές από την περιορισμένη απόδοση στην εργασία».

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η efriend.gr λέει:

    Να χαλαρωσετε λιγο τη πειθαρχια σας το εχετε παρακανει μαλλον

Τα σχόλια έχουν κλείσει.