Οι πέντε τύποι του φλερτ…

στις

Μια μελέτη σε δείγμα 5.000 (Hall, 2010) ανδρών και γυναικών διαπίστωσε πως υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους φλερτάρουμε

flirt 1) Το σωματικό φλερτ επικοινωνεί σεξουαλικό ενδιαφέρον στο άλλο πρόσωπο. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως κάνουν γρήγορα σχέσεις, με περισσότερη «χημεία» και πιο έντονο συναισθηματικό δέσιμο.

2) Το παραδοσιακό φλερτ είναι αυτό κατά το οποίο ο άνδρας προσεγγίζει πρώτος τη γυναίκα και η γυναίκα διατηρεί έναν περισσότερο παθητικό ρόλο. Οι άνθρωποι που φλέρταραν περισσότερο με τον παραδοσιακό τρόπο τείνουν να είναι εσωστρεφείς και συνήθως οι άνδρες δημιουργούν σχέσεις με γυναίκες που τις γνωρίζουν αρκετό καιρό πριν.

 3) Το ευγενικό φλερτ στηρίζεται σε ευγενικούς και διακριτικούς τρόπους για την επικοινωνία του ενδιαφέροντος.

4) Το ειλικρινές φλερτ αφορά την επικοινωνία ειλικρινούς ενδιαφέροντος και της επιθυμίας να δημιουργηθεί ισχυρή συναισθηματική σχέση. Ο τύπος αυτός είναι πιο συνηθισμένος στις γυναίκες.

5) Το διασκεδαστικό φλερτ συνήθως γίνεται ως παιχνίδι που δεν αποσκοπεί στη δημιουργία σχέσης. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως το κάνουν για να τονώσουν ευχάριστα την αυτοπεποίθησή τους.

flirt1 Κάποιες φορές ενδέχεται να μην εξυπερετεί τους σκοπούς μας ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρουμε. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που προτιμάει το παραδοσιακό φλερτ είναι πιθανό να δυσκολευτεί να διεκδικήσει κάποιον που επιθυμεί. Επίσης, το ευγενικό φλερτ ενδέχεται να επικοινωνήσει ενδιαφέρον για φιλία και όχι τόσο για ερωτική σχέση.

Οι ερευνητές καταλήγουν πως είναι περισσότερο ωφέλιμο να εξασκούμαστε σε διαφορετικούς τύπους φλερτ και να μην ακολουθούμε μόνο μία στρατηγική, κυρίως όταν διαπιστώνουμε πως αυτή δεν λειτουργεί. Επομένως, είναι ωφέλιμο να σκεφτούμε τι μηνύματα επικοινωνούμε όταν φλερτάρουμε και διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε την έλξη μας προς κάποιο πρόσωπο.

Συμβουλές για γυναίκες και άντρες για το φλερτ

■ Μην φλερτάρετε άγαρμπα αλλά με σωστό τρόπο και για να το απολαύσετε. Μην ξεχνάτε πως μερικές φορές ένα φλερτ μπορεί να σας δώσει τον σύντροφο της ζωής σας. Γι αυτό απαιτεί κάποιες κοινωνικές δεξιότητες για να προσελκύσετε τους άλλους.
■ Φορέστε το αβίαστο και καλό σας χαμόγελο.
■ Προσθέστε αυτοεκτίμηση
■ Το φλερτ είναι για διασκέδαση, δεν πρέπει να νιώσετε άσχημα ή να βγάλετε κακίες εάν απορριφθεί.
■ Για αρχή, κάντε κομπλιμέντα για τα ρούχα, τα μάτια ή χαμογελάστε με χιούμορ.
■ Κοιτάξτε στο μάτια τον άλλον ενώ μιλάει.
■ Αγγίξτε απαλά το χέρι ή το χέρι του.
■ Όταν αισθάνεστε πως ο άλλος δείχνει ενδιαφέρον, ζητήστε ένα ραντεβού.

Συμβουλές για τις γυναίκες:

■ Θα πρέπει να δοθούν σαφή μηνύματα με τη συμπεριφορά σας. Εάν φλερτάρετε με σεξουαλικό τρόπο, θα προσελκύσετε τους άνδρες που θέλουν σεξ.
■ Μια απαλή και σέξι φωνή θα βάλει ένα ‘πέπλο’ στην εμφάνισή σας.
■ Αν δεν σας ενδιαφέρει απλά να αρνηθείτε ευγενικά.

Συμβουλές για Άνδρες:

■ Μην δείξετε σε κάθε προσπάθεια ότι είστε ένας ‘διαστημικός’ και απότομος εισβολέας. Τα κορίτσια θα τρομοκρατηθούν.
■ Μην φλερτάρετε για sex. Το φλερτ πρέπει να είναι φιλικό.
■ Μην καυχιέστε για τον εαυτό σας. Κάντε της ανοιχτές ερωτήσεις, για να την γνωρίσετε. ■ Μη κάνετε ψευδή κομπλιμέντα. Αντίθετα τα ειλικρινή είναι ευπρόσδεκτα.

Και μην ξεχνάτε. Απολαύστε το φλερτ ..

Advertisement

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Nikos Darkman λέει:

  Τα πιο πάνω αναφέρονται αμιγώς σε φλερτ μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου;

  1. Ο/Η positivus λέει:

   Ασφαλώς

   1. Ο/Η Nikos Darkman λέει:

    Mα αυτό δεν συνιστά διάκριση; Γιατί δεν γράφετε ένα πιο γενικό άρθρο που να περιλαμβάνει όλους τους συνδυασμούς;

Τα σχόλια έχουν κλείσει.