6+1 βήματα για αποτελεσματικό επαγγελματικό networking

στις

 

businesswoman Οι καλές δημόσιες σχέσεις και ένα γεμάτο filofax πιθανότατα αρκούν -και σίγουρα συμβάλλουν- στο να στηρίξετε σε πιο γερές βάσεις την καριέρα σας.

Ο όρος networking, που πιθανόν έχετε ακούσει να χρησιμοποιείται, αν και είναι σχετικά νέος στον επαγγελματικό στίβο, σημαίνει ανάπτυξη σχέσεων για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων σας. Με τη διαφορά ότι απαιτούνται συγκεκριμένη στρατηγική και επικοινωνιακή τακτική, για να αποκτήσετε όλες εκείνες τις γνωριμίες που θα σας κρατήσουν εντός του εργασιακού στίβου.

1. Επανεκτιμήστε τις προσδοκίες σας, ώστε, αν δεν είναι εφικτές εξαιτίας των προσόντων σας, να κυνηγήστε σεμινάρια ή on-line μαθήματα που θα αναβαθμίσουν τις γνώσεις σας. Να αξιολογείτε συνεχώς την πρόοδό σας και, όταν οι συνθήκες αλλάζουν, να αναπροσαρμόζετε το σχέδιό σας.

2. Βρείτε ένα άτομο έμπειρο, καταξιωμένο, να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης και πληροφοριών και να είναι διατεθειμένο να σας συμβουλέψει και να σας βοηθήσει (π.χ. ο απαιτητικός και απόμακρος προϊστάμενός σας, καθώς το παράδειγμά του μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός σας). 

3. Αναπτύξτε τον κύκλο σας. Τηρείτε ατζέντα με όλα τα πολύτιμα στοιχεία συνεργατών, που όποτε τους συναντάτε να είστε ευγενική, πρόθυμη, παρούσα για εξυπηρετήσεις (όχι σε βάρος της τωρινής σας δουλειάς) και εξίσου διαθέσιμη για λίγη αυτοπροβολή.

4. Διατηρήστε προσωπική επαφή με φίλους και γνωστούς από άλλες εταιρείες. Να θυμάστε γιορτές και γενέθλια, και μη χάνετε ευκαιρία να συναντιέστε μαζί τους τακτικά, οπότε με διακριτικότητα θα μπορέσετε να εκμαιεύσετε πολύτιμες πληροφορίες.

5. Αυξήστε τη δημοτικότητά σας και κερδίστε τον σεβασμό του περιβάλλοντός σας. Να είστε παντού με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, άνεση, σφαιρική ενημέρωση, έλεγχο μνήμης, αποφασιστικότητα, έτοιμη να εκφράσετε τις απόψεις σας και να αναλάβετε δράση, να καλοδεχτείτε νέα καθήκοντα, να ανεβάσετε τον πήχη και να επιδιώξετε την τελειότητα.

6. Online social networking:

α) Δημιουργήστε ένα αξιοπρεπές online profile στο LinkedIn. Οδηγίες για δημιουργία profile θα βρείτε εδώ

β) Προστατεύστε τα δεδομένα σας στο Facebook και αποφύγετε την έκθεση σε άτομα που δεν πρέπει να δουν όλες σας τις προσωπικές σας στιγμές. Οδηγίες για το πώς θα το κάνετε είναι πιο κάτω.

Οδηγίες για προστασία των δεδομένων σας στο Facebook

Το Facebook έχει δεχθεί αμέτρητες κριτικές για τα privacy settings του, αλλά ώσπου να λυθούν, σας προτείνουμε να κατεβάσετε το παρακάτω πρόγραμμα το οποίο θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα στοιχεία σας.

Η διαδικασία είναι ΠΟΛΥ απλή:
1. πηγαίνετε στη διεύθυνση http://www.reclaimprivacy.org/facebook
2. Κάνετε δεξί κλικ στο γκρι κουτί που λέει scan for privacy και το προσθέτετε στα favorites
3. πηγαίνετε στο Facebook και κάνετε login.
4. ανοίγετε τα favorites και πατάτε  το Scan for Privacy, το οποίο τσεκάρει τα settings σας και κατά πόσον είναι «ασφαλή». Αν όχι, θα σας δώσει σαφείς οδηγίες.

Αν δεν καταφέρατε να φέρετε εις πέρας τη διαδικασία, διαβάστε προσεκτικά εδώ:
http://www.reclaimprivacy.org/help

www.myself.gr

Advertisement